dinsdag 12 augustus 2008

Hopperdiehop

Zoals ik in mijn vorige blog al beschreef ben ik nog steeds aan het landenhoppen. Mijn vorige bericht kwam uit Mexico. In de tussentijd ben ik in Guatamala geweest en nu ben ik dan in El Salvador beland. Ja, je leest het goed, El Salvador. Ook dit land stond niet op m´n lijstje, maar het ligt op de weg naar Honduras, dus waarom niet?

Ik zal weer even per land aangeven wat ik meemaak.

Mexico:
In Mexico heb ik me kostelijk vermaakt. De vorige keer dat ik schreef, vertelde ik dat we ´s avonds nog weg zouden gaan. Nou we gingen naar skelettenrestaurant, waar we daarna de film "La Magina Naranja"(schrijf je het zo?) of ook wel; "The Clockwork Orange" hebben gekeken. We hebben erg gelachen die avond.

De volgende dag hadden we een busreis van 10 uur en jawel, ik had het niet beter kunnen plannen, maar ik was ziek... En niet zo´n beetje ook. De reis duurde enorm lang, maar ik heb het overleeft. We kwamen aan in Panajachel, Guatamala.
Guatamala:
Panajachel, een klein stadje aan het Lago Atitlan. Een mooi meer omringt door vulkanen. Eerst moest ik een beetje bijkomen van ziek zijn. In dit stadje/dorp hebben we eerst een dagje gerelaxed, op de markt rondgelopen etc en de volgende dag hadden we een tour geboekt. Kabelbaan, vlindertuin en privestrand. Dit klinkt meer dan dat het was, maar uiteindelijk toch wel leuk. De kabelbaan was net als in Brazilie, COOL! Met een prachtig uitzicht over het meer. De vlindertuin had niet al te veel vlinders, maar ik heb toch een paar mooie foto´s kunnen maken en het privestrand, was het bos dat afliep in het water. Maar ondanks dat geniet ik zeker.

(Even een mooie foto van m´n reisgenootje en ik)
Na Panajachel was het tijd voor Antigua. Een ander schattig dorpje in Guatamala. Hier zijn we maar 1 nacht gebleven. In alle tijd dat ik in Latino amerika heb doorgebracht, kwam ik weer iets nieuws tegen. Barbara werd namelijk berooft. Dit klinkt nu enger dat het in werkelijkheid was, maar het is wel een feit. We liepen in een marktje, druk met mensen. Ik zag een mevrouw met dochter steeds achter ons lopen. Ineens was er een opstopping voor Barbara, ik zag de mevrouw in kwestie iets verstoppen achter haar vest en toen zag ik dat Barbara´s tas open was. Mevrouw had een notitieboekje gestolen waarvan ze waarschijnlijk dacht dat het een portemonnee was. Ze liet het vallen en sperde ervandoor. Of ze het nou liet vallen omdat het de verkeerde was of omdat ik het had gezien weet niet niet. Maar ze was spoorloos verdwenen. Gelukkig was er dus niks gestolen uiteindelijk, maar we zijn nu wel weer wat oplettender. Het blijft Centraal Amerika...

Ja, en toen... Als je reist gaat het altijd anders en zo ben ik dan nu in El Salvador gekomen. We blijven 2 nachten slapen in San Salvador, waarvan we nu al 1 nacht hebben gehad, en dan crossen we door naar Honduras.

De laatste paar dagen zijn we alleen in toeristische schattige dorpjes geweest en nu zitten we in de GROTE stad San Salvador, met 1.8 miljoen inwoners, inclusief de stank van de bussen en de latino´s die ons aanstaren. Nu ben ik aanstaren gewend, maar ik geloof dat ik er toch weer opnieuw aan moet wennen.
Ik heb al erg veel zin om naar Honduras te gaan. Hopelijk gaat alles volgens ´plan´ en heb ik over een week m´n PADI-diploma.
Bedankt voor alle belangstelling tot nu toe. Ik heb veel leuke reacties gehad op mijn blog en ik vind het ook super dat ik zoveel mailtjes krijg. Als je hier aan de andere kant van de wereld bent is het heerlijk om wat van thuis te horen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey!!

Super leuk om je verhalen te lezen. het klinkt goed allemaal :-D! heerlijk toch om extra landen te kunnen zien! je bent er nou toch ;-)!
Hier zijn we alweer druk aan het werk :S, ook wel weer leuk hoor :-P!
Geniet er lekker van!

Liefs Lau!

Anoniem zei

Heeyy

Je maakt weer van alles mee. En nu toch in El salvador.leuk zeg!!
Hier is alles goed. Ik heb vanavond cocktail avond met ilona. Ik ga lekkere margaritas maken :p

Liefs
Amanda

Anoniem zei

In sneltreinvaart door zuid-amerika!! Haha, leuk hoor om alle verhalen zo te belezen!
Wel naar dat je reisgenoot 'berooft' is, gelukkig een oplettende juf die naast haar liep ;). Bevalt je reisgenoot nog wel?
Voorzichtig aan he meis!!
Dikke knuffel Lin